Information

Information

Kv 6, Kiruna Nya Centrum

Kiruna

Byggandet av det som kallats nöjeskvarteret är en del av stadsomvandlingen i Kiruna, där verksamheter flyttar till nya centrum. Det nya kvarteret inrymmer ett hotell med 154 rum och rooftop spa, samt ett tiotal verksamheter. Projektet drivs som ett samverkansprojekt med LKAB och Nåiden som huvudaktörer.

Hotellet upptar merparten av byggnadens yta, men alla verksamheter bidrar till att göra kvarteret till en vital del av Kirunas nya centrum. Det är viktigt att det nya centrumet blir en tät och levande stadsmiljö. Därför upptar byggnaden inte hela kvarteret och norra delen har istället förberetts för framtida bebyggelse.

Byggnadens fasad har ett mönster inspirerat av det kringliggande fjällandskapets vyer, med fjäll på olika avstånd i blågröna nyanser. Entréplanet och översta våningen som är de mest publika delarna är generöst uppglasade och utförs i varmare träkulörer och en guldfärgad metall. Från skybar och rooftop spa kan besökaren njuta av Kirunas unika midnattssol och norrsken.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago