• Nu går Kiruna Nya Centrums Kv. 6 in i fas 2!

Nu går Kiruna Nya Centrums Kv. 6 in i fas 2!

16 februari 2022

Arbetet med projektering drar igång samtidigt som bygget under mark redan har startat

Kvarter 6 ligger mitt i Kiruna nya centrum och kommer innehålla ett hotell från Elite samt ett tiotal verksamheter i bottenplan. Under hösten har vi jobbat fram ett bygglov som nu är godkänt!

Nu går vi in i fas 2 där vi startar processen med projektering och framtagande av bygghandlingar i samverkan med beställaren LKAB och entreprenören Nåiden.

Byggandet av det som kallats nöjeskvarteret är en del av stadsomvandlingen i Kiruna, där verksamheter flyttar till nya centrum redan i höst. Det nya kvarterets hotell inrymmer 155 rum, ett rooftop spa med tillhörande terass och en Skybar där besökaren kan njuta av Kirunas unika midnattssol och norrsken.

Byggnadens fasad har ett mönster inspirerat av det kringliggande fjällandskapets vyer, med fjäll på olika avstånd i blågröna nyanser. Entréplanet och översta våningen som är de mest publika delarna är generöst uppglasade och utförs i varmare träkulörer.

Arbetet under jord har redan börjat där ett garage ska ta form och hela byggnaden beräknas stå färdig under 2024.

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago