Hoppa till innehållet

Att jobba på a och d

Hos oss får du jobba i en skapande och utvecklande miljö. Vi har högt i tak och en platt organisation där alla får komma till tals. Arkitekter, ingenjörer och konstruktörer samarbetar nära varandra, redan från projektstart utifrån förutsättningarna i aktuellt projekt och medarbetarnas unika kompetenser. Vi försöker fånga projekt där vi får arbeta igenom projektet både utformningsmässigt och projekteringsmässigt, från grunden för att på så sätt kunna bidra maximalt till slutresultatet. Vi kallar det ”Kreativ arkitektur som fungerar”. a och d har som vision att vara den bästa arbetsgivaren för att därmed kunna attrahera de bästa medarbetarna. Vi vill att våra medarbetare ska växa i sin roll och utveckla sin yrkesskicklighet samtidigt som vi ser vikten av att man på ett bra sätt kan kombinera sitt yrkesliv med sitt privata liv.

I Luleå har vi utökat våra kontorsytor till det dubbla. Här har vi skapat en inspirerande mötesplats där vi kan bjuda in övriga samarbetspartners att delta i ännu tätare samarbeten, bland annat i fysiska och digitala projektstudios. Vi har även ett kontor i Boden som anpassades och byggdes helt nytt för ett par år sedan.

 

Läs mer om att jobba på a och d

Några utvalda punkter som berättar om villkor mm:

 • Vi har ett individuellt anpassat gränssnitt mellan arbete och fritid. Övertidsarbete förekommer men det är inte en företagskultur att jobba över mycket. På a och d har man även tid över för familj och egna intressen vilket gör att vi får bättre möjligheter att prestera bra och ha roligare på jobbet.
 • För vissa kan det vara intressant med löneväxling, om man exempelvis vill lägga mer fokus på pension och mindre på månadslön.
 • Vi försöker alltid hitta rätt löneläge för var och en och det baseras på individuell kompetens och stäms även av mot fackföreningarnas framtagna lönestatistik .
 • Mobiltelefon och laptop med fri användning tillhandahålls av a och d.
 • Studieresor med hela företaget anordnas med jämna mellanrum som ett led i att få inspiration och sammansvetsa gänget. Den senaste resan åkte vi till Dublin. Resan innan det gick till Tokyo.
 • Hos a och d arbetar ingenjörer, konstruktörer och arkitekter sida vid sida men även med egna projekt inom vissa specialområden. I vårt arbetssätt ingår också att vi har internmöten i olika grupperingar för att få till så bra stöd, samarbeten och utveckling som möjligt för hela gruppen. Vi har en bred teknisk kompetens inom företaget vilket utgör ett värdefullt stöd till arkitekterna redan på skissbordet, detta fungerar såklart även vice versa eftersom vi arbetar tillsammans genom hela projekten.
 • Mycket bra försäkringsskydd och pensionslösningar:
  - Föräldraförsäkring som täcker stora delar av skillnaden mellan avtalad lön och den ersättning som försäkringskassan ger vid föräldraledighet.
  - Sjukförsäkring genom EuroAccident som ger en total ersättningsnivå på ca 90% av inkomsten beroende på lönenivå (inkl. Försäkringskassans ersättning).
  - Individuella pensionslösningar (något bättre än de kollektivavtalade) som passar utifrån medarbetarens familjesituation. Rådgivare är Max Mathiesen.
  - Premiebefrielseförsäkring genom EuroAccident som gör att sparpremier fortsätter inbetalas om man blir långtidssjukskriven.
  - Tjänstegrupplivförsäkring via Skandia.
 • Arbetshjälpmedel och terminalglasögon mm ska passa varje medarbetare och bekostas av a och d.
 • Träningskort och hälsoundersökningar mm ingår som en del av vårt friskvårdsarbete för samtliga medarbetare.

 

 Hör gärna av dig med frågor och funderingar.

 

Lediga tjänster

 

Arkitekter, Boden

Vi söker dig som vill vara med och utveckla a och d arkitektkontor i Boden, Sveriges kanske mest expansiva 15-minutersstad. Vi ser gärna att du är idérik och formstark, samt uppskattar vårt företags vision ”Kreativ arkitektur som fungerar”. Det är en fördel om du kan utforma och visualisera i Revit, samt har något års erfarenhet.

a och d har funnits i Boden sedan 2014 och är det enda arkitektkontoret på orten. Boden är en av Sveriges företagsvänligaste kommuner och här finns allt du behöver inom 15 minuter. Boden ligger i hjärtat av den region där tusen miljarder kronor ska investeras i klimatomställningen av industrin och byggandet av H2 Green steel i Svartbyn, några minuters väg från Bodens centrum, har redan startat.

Bodenkontoret är idag en väl sammansvetsad grupp med en bred kompetens, där vi inom den närmsta tiden planerar att gå från 6 till 14 medarbetare. På Bodenkontoret är ambitionen att ta hand om den växande lokala marknaden och bidra till Bodens utveckling, men naturligtvis också delta i de spännande projekt som är på gång i regionen. Det innebär att vi arbetar med allt från små projekt åt olika offentliga och privata fastighetsägare till stora projekt åt kommunen, Fortifikationsverket och andra samhällsutvecklare.

Vårt arbete präglas av laganda och bra samarbete. Inte bara med den egna gruppen på kontoret, utan också med andra konsulter, kunder och framförallt med a och d:s Luleåkontor. De flesta av våra projekt är bemannade med medarbetare både från Boden och Luleå och det företagsinterna arbetet utförs utan uppdelning mellan kontoren. Vi har även ett gemensamt arkitekturforum där vi ständigt utmanar varandra att bli ännu bättre genom konstruktiv kritik. Det gör att man på Bodenkontoret har det lilla kontorets fördelar med en mindre sammansvetsad grupp, men samtidigt tillgång till en större grupp att bolla frågor med när utmaningarna växer.

Ansökan görs med CV, personligt brev och portfolio.

 

Intresserad? Kontakta Niklas Granljung, 070-255 96 82, niklas.granljung@aochd.se eller skicka in ansökan:

Skicka in ansökan, klicka här

Projekteringsledare, Luleå

Som projekteringsledare hos oss arbetar du som ansvarig uppdragsledare i egna projekt med självständigt kvalitets- och budgetansvar och tät kontakt med kunder. Projekteringsledaren är ofta även med i programprocessen, särskilt i större projekt som i vårt företag utförs i tätt samarbete mellan arkitekter, ingenjörer och konstruktörer.

Du ska kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra, ha god datorvana samt kunna leda projekteringsuppdrag för olika entreprenadformer.

 

Intresserad? Kontakta Nils Liljebo, 070-366 91 00, nils.liljebo@aochd.se 

eller skicka in ansökan:

Skicka in ansökan, klicka här

Ansvarig konstruktör, Luleå

Som projektansvarig konstruktör hos oss arbetar du som ansvarig uppdragsledare för konstruktionsdelen i större projekt och huvudansvar i egna projekt med självständigt kvalitets- och budgetansvar samt tät kontakt med kunder. Ansvarig konstruktör är ofta även med i programprocessen, särskilt i större projekt som i vårt företag utförs i tätt samarbete mellan arkitekter, ingenjörer och konstruktörer.

Du ska kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra, ha god datorvana samt kunna leda konstruktionsuppdrag för utredningar och förfrågningsunderlag. Du bör kunna projektera med hjälp av Revit, Tekla eller AutoCAD samt beräkningsprogrammen Win-Statik och Robot.

 

Intresserad? Jonas Pettersson, 070-553 97 09, jonas.pettersson@aochd.se eller skicka in ansökan:

Skicka in ansökan, klicka här

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago