Hoppa till innehållet

Information

Information

a och d, Kontorsombyggnad

Luleå

Våren 2007 flyttade a och d in i på Varvsgatan 41 i Luleå. 14 år senare har företaget över 35 anställda på kontoret i Luleå, ett nyrenoverat kontor i Boden och ett kontor under uppbygnad i Umeå. För att kunna växa ytterligare och locka nya medarbetare var lokalen på bottenvåningen på gamla hamnkontoret i Luleå för liten. Efter en tid stod det klart att företaget som hyrde lokalen ovan vårt kontor skulle flytta och då började tanken om att expandera kontoret i två plan växa fram och skissarbetet tog fart.

Det har varit viktigt att låta alla medarbetare vara delaktiga i framtagandet av det nya kontoret och omställningen till ett nytt arbetssätt. För att skapa en gemensam målbild har processen innehållit såväl workshops, enkäter som omröstningar för olika konceptförslag. Ambitionen har varit att kontoret ska fungera som en kreativ inspirerande arbetsplats där medarbetarna känner sig hemma trots att man inte har ett eget skrivbord.

Resultatet har blivit en flexibel kontorslösning med olika typer av miljöer som kan möta medarbetarnas varierande behov. Kontoret är uppbyggt för att passa vårt nya aktivitetsbaserade arbetssätt med livliga och lugna zoner där medarbetare väljer en plats som för dagen passar de arbetsuppgifter eller det projekt som det för tillfället jobbas med. Det finns allt från mindre teamsrum för en person till tysta arbetsrum för två och hela vägen upp till större rum för åtta personer. Arbetsrum kan göras om till projektrum när behovet finns om flera av våra medarbetare arbetar tillsammans i ett projekt där man behöver ha tät kontakt med sina kollegor och bolla frågor inom rummet för att snabbare nå en bra slutprodukt. För att uppnå en trivsam arbetsplats har vi arbetat med en mjuk färgsättning, lös inredning i trä och inslag av gröna växter för att göra arbetsplatsen mer ombonad.

Det har varit viktigt att bevara och lyfta fram lokalernas karaktär men samtligt få in moderna inslag som ljust trä och jordnära toner. I entrén välkomnas besökare och medarbetare med mjuka och harmoniska färgtoner som ger ett lugnt intryck. Vid huvudentrén slås man av takhöjden och den egendesignade interntrappan i trä med ett räcke i plattstål som leder upp till det övre planet. När man rör sig vidare in i lokalen hittar man kontorets samlingspunkt; lunch och fikarummet. Rummet ramas in av ett nytt kök med en köksö. Vår ambition med lunch- och fikarummet var att det ska vara ett rum för gemenskap och avkoppling där alla kan hitta sin favoritplats. Den mjuka färgskalan går igenom hela kontoret och bryts av mer lite mer kulörta inslag i mötesrum.  Textilmattor i arbets- och mötesrum bidrar till en lugn ljudmiljö och ett behagligt underlag.

I ett stort materialrum finns nu alla våra materialprover samlat. Här finns ett arbetsbord och en arbetsyta där man kan ställa in ljustemperaturen för att kunna testa sina färgsättningar i olika ljusförhållanden. Alla våra böcker och tidningar relaterat till arkitektur och bygg finns samlat i ett bibliotek. Rummet fungerar delvis som ett mötesrum men här finns det även fåtöljer och sittnischer så man kan slå sig ner och läsa.

Efter en lång process av skisser och utredningar känner vi oss stolta över våra nya lokaler som ger möjlighet till en större interaktion mellan medarbetarna där våra anställda kan växa och utvecklas i takt med vårt nya arbetssätt.

 

 

 

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago