Information

Information

Kv Porfyren, Fasadrenovering

Kiruna

På Luossavaarabacken med utsikt över Kiruna ligger 9 stycken bostadshus som tillsammans utgör BRF Porfyren. Byggnaderna är från 60-talet med fasader bestående av puts i en gul och rosa kulör tillsammans med en tegelsockel. De delar av fasaden som består av puts har idag ett starkt renoveringsbehov och här har vi tagit fram ett gestaltningsförslag bestående av skivfasader i tre olika kulörer och nya balkongfronter.

Inspirationen för fasadernas färger är hämtade från naturen med en färgskala som går i hösttonerna rött, gult och grönt. Fasaderna kläs i skivor i två olika mönster och tre olika glanstal för att ge mer liv åt fasaderna. Sex av husen får skivor i ett liggande rakt mönster där man varvar med matta och högblanka skivor för att skapa ett intressant liv i fasaden när solen lyser. Tre av fasaderna har ett diagonalt skivmönster med skivor i tre olika glanstal som ger ett mer varierat och intressant uttryck. Samtliga husen får nya balkongfronter i samma kulör som respektive fasad för att ge ett mer sammanhängande intryck.

Den nuvarande röda-gula tegelsocklarna målas i en mellangrå silikatfärg på samtliga hus och de nuvarande skärmtaken ovan huvudentréerna byts ut till enklare skärmtak i en grå kulör. Sedan tidigare har samtliga nio husen konturen av ett fjälldjur målat på sin fasad så som en älg, räv eller bäver. Det nya fasadförslaget behåller denna intressanta idé och samtliga konturerna av djuren kommer stansas ut på en vit plåt som monteras på fasaden och belyses bakifrån.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago