Hoppa till innehållet

Information

Information

Bålsta Simhall

Bålsta

I juni 2020 beslutade kommunfullmäktige i Håbo kommun att en ny simhall ska ersätta den befintliga simhallen i Bålsta centrum. Den nya simhallen är en del av utvecklingen av Bålsta centrum och ligger gröna dalens norra ände där både skolverksamhet och fritidsaktiviteter är koncentrerade. Simhallen kommer att integreras med den befintliga rehab- och relaxavdelningen och byggas bredvid den befintliga simhallen, för att simhallsverksamheten skall kunna fortgå under byggtiden.

Den nya simhallen kommer att innehålla en 25-metersbassäng med åtta simbanor, en barnpool för de yngre besökarna, en delbar undervisningsbassäng, omklädningsrum, café och reception. I bottenplan finns utöver teknikutrymmen och personalytor även en större friskvårdslokal. Projektet bedrivs som en partnering mellan Håbo kommun och byggföretaget COBAB som har lång erfarenhet av att bygga badhus.

Den gröna fasadkulören knyter an till Gröna dalen och Gröna stråket, som är ett planerat promenadstråk genom Bålsta centrum. Gröna dalen är en grön kil som även fungerar som mötesplats och friluftsområde. Simhallens fasader pryds med diagonalställda skivor med tre olika glanstal, för att få en livligare och mer varierad fasad. De blankare glanstalen används för att framhäva byggnadens hörn för att sedan tonas ut mer mot mitten av byggnaden till en matt kulör.

Förutom de huvudsakligen gröna fasadskivorna används vita fasadskivor i ett mindre format till förbindelsegången mot befintlig rehabbassäng och entrén. Både för att knyta ihop färgmässigt med rehabavdelningens slammade vita tegelfasad och för att tydligt markera entrén. Entrédörren ramas även in av träpanel för en mer välkomnande känsla. Trämaterialet följer sedan med in i byggnadens interiör i form av bland annat ribbpanel på väggar och synliga limträbalkar.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago