Information

Information

Restaurang Boden Business Park

Sävast

Skapa företagsby har blivit Boden Business Park. Norrbottens nya mötesplats gör en stor satsning för att skapa en unik, kreativ och levande mötesplats. BBP har med hjälp av a och d tagit fram ett utformningskoncept för företagsparken som helhet. Restaurangen som ligger rakt innanför entrén upplevdes som mörk och tråkig och prioriterades för utveckling. När välkända restaurang kallkällan under hösten 2015 anlitades som restauratör så började omvandlingen av restaurangen med målet att vända svaghet till styrka genom att omvandla restaurangen till en snygg, avkopplande miljö för måltider, spontana möten och samtal.

Utgångspunkten var att skapa en hemkänsla i lokalen samtidigt som den tydligt är en del av BBP. I Loungen som alltid är öppen kan hotellgäster och konferensbesökare koppla av i sofforna eller sitta och prata i köket. Köket med det specialbyggda massiva köksbordet funkar såväl för ensamarbete, möten, fika eller för uppdukning av buffe. Synlig genom den utvidgade öppningen längst in i loungen ligger restaurangens bar och sittplatserna vid kaminen. Restaurangen som även kan nås via en separat entré har delats upp i olika mindre miljöer och möjliggör både privata affärssamtal, spontana möten eller dukning av större sittningar.

Inredningens material och kulörer är medvetet varma med mycket trä för att skapa en hemtrevlig miljö och för att knyta an till byggnadens faluröda träpanel. En ljus bas genom väggarnas brutna kulörer, askgolvet, armaturer och tak har skapats som grund. Det synliggör inredningen som mestadels är i mörkare träkulörer och lite lekfulla variationer på traditionell heminredning. Exempelvis den variant på bokhylla som nyttjas för klädhängning, förvaring, sittbås och som tar in den faluröda utsidan i bakstyckena. Eller bardiskens front som är en variant på fasadpanel. Ljussättningen används för att lyfta detaljer och skapa blickpunkter, medan nedpendlade armaturer används vid sittplatserna för att skapa ett rum runt dessa så att skalan i lokalen bryts ner.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago