Information

Information

Ljungby Energi Panncentral

Ljungby

En länk mellan bolagets karakteristiska arkitektur med bågformigt tak och den kubiska omgivande byggelse som idag står på plats, var vår idé med tävlingsbidraget för Ljungby Energis nya värmepanna. Vi ville skapa igenkänning för de som är hemmahörande i området och samtidigt skapa något spännande för förbipasserande på närliggande motorväg.

Byggnadens platta tak söker anknytning till kringliggande byggnader, samtidigt som bolagets bågform arbetats in i fasadens glasparti. Det stora glaspartiet sträcker sig runt hörnet på de två fasaderna vinklade ut mot motorvägen, vilket både synliggör processen inuti och skapar en öppenhet mot E4:an. Tillsammans med vertikala lameller bidrar detta till en levande, reslig och representativ fasad. Lamellerna gör också att byggnaden öppnar och sluter sig för förbipasserande på E4:an vilket bidrar till ett fint ljusspel kvällstid. Skorstenens cortenstål tas upp i fasadens detaljer och lameller vilket ger husets utformning en sammanhållning. Cortenstålets färg samspelar väl med de grå släta sandwichpanelerna och de mörkgrå fönsterpartierna som representerar Ljungby Energis form- och färgspråk.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago