Information

Information

Café Brunnsparken, Tävlingsförslag

Göteborg

Gröna vågen är namnet på vårt bidrag till Göteborgs stads allmänna arkitekttävling att utforma en ny cafébyggnad i Brunnsparken. Tävlingens mål var att ta fram en cafébyggnad som ska fungera som målpunkt och mötesplats, ha en låg klimatpåverkan samt hög arkitektonisk kvalitet och en maxstorlek på 25m2.

Tävlingsbidraget är ett modernt tillägg till den historiska plats som Brunnsparken är. Det formstarka taket ska fånga intresset hos förbipasserande och är inspirerat av den balansvåg som för länge sedan fanns på platsen. Tanken är att det gröna taket ska integreras med planteringsytan bredvid caféet och ge intryck av att smälta samman och förstärka Brunnsparkens växtlighet då det är ett av få gröna stadsrum inom vallgraven.

Ambitionen är att använda återbrukat byggmaterial i så stor utsträckning som möjligt både exteriört och interiört. Byggnadens konstruktion består av en enkel trästomme och fasaden är inspirerad av ett lapptäcke av återvunna fönster och täta träpartier som betsas i enhetlig kulör. Ett ramverk betsat i mörkare kulör för att kontrastera ramar in partierna. Även belysning är viktig för designen och integrerad belysning i byggnadens överhängande tak samt mot den befintliga planteringen gör att den svepande vågen kan urskiljas även under dygnets mörka timmar.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago