Information

Information

Korttidsboende Lungan

Boden

I Boden på gamla sjukhusområdet finns lungklinikens gamla byggnad. Sedan Bodens sjukhus avvecklades har olika verksamheter bedrivits i byggnaden så som bl.a. psykiatri. På senare år har byggnaden varit delvis outnyttjad och underhållsbehovet har varit stort. Beslutet togs att renovera hela byggnaden till korttidsboende.

Projektet omfattade renovering av 6 våningsplan. Byggnaden blåstes ut fullständigt och planlösningen anpassades helt mot den nya verksamheten. Här finns nu 33 platser fördelade på 3 av våningsplanen, en våning med rehab avdelning. Stora delar av entréplanet innefattar dagverksamhet där man även är välkommen utifrån för att delta i umgänge och aktiviteter. I källaren/ suterrängvåningen finns en relaxavdelning för de boende samt kontor och personalutrymmen. På översta planet finns kontor samt pausutrymmen för personalen.

Alla avdelningsvåningar har fått stora generösa balkonger samt att dagverksamheten leds ut till en uteplats med gångstråk i lummig miljö och olika sittmöjligheter i den nya parken framför huset. Den invändiga färgsättningen går i en naturinspirerad ton där målsättningen var att man skulle känna sig hemma i alla utrymmen.

Utvändig färgsättning på nya partier och balkonger har utgått från den befintliga färgsättningen som går i beige och brun. Partier går i ockra med varma toner av grå. Befintlig puts är ommålad och man har bytt tak på den höga delen av byggnaden.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago