Hoppa till innehållet

Information

Information

Polarishuset

Sävast, Boden

Under 36 år tillverkade Polaris Eyewear glasögon i den lite gömda byggnaden i Sävast. Lokalerna har stått tomma sedan 2016 men nu kan byggnaden få nytt liv och en ny funktion; ett modernt boende för studenter som erbjuder generösa umgänges- och arbetsplatsytor.

Huset planeras genomgå en ombyggnation för att skapa ett attraktivt boende för de studenter som studerar vid Boden Business Park, som ligger inom gångavstånd från fastigheten. Huset ska inrymma ett 20-tal studentboenden i egna boenderum med uteplatser i varierande storlekar. Gemensamma funktioner finns placerade centralt i byggnaden.

Den befintliga byggnaden har en speciell utformning och vi ville bevara byggnadens karaktär, speciellt entrén, och förstärka den ytterligare. Entrén markeras lite extra med en röd kulör och kläs om med en träpanel i två olika dimensioner för att skapa en lekfull och spännande exteriör som ger en tydlig karaktär till byggnaden. Den övriga fasaden målas om från den nuvarande laxrosa kulören till en mer modern mörkgrå färg.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago