Hoppa till innehållet

Information

Information

Orren 10, Restaurang

Luleå

På en av Luleå stads mest populära adresser skulle en stor lokal omvandlas till två mindre lokaler av olika karaktär. Den ena skulle bli ett café och vinbar och den andra en frisörsalong. Den gemensamma fasaden skulle få ett lyft för att sticka ut och tilltala publik även efter att gatans övriga butiker stängt för dagen.

Hela nedre fasadpartiet har bytts ut för att till viss del fånga upp byggnadens ursprungliga uttryck samtidigt som det har moderniserats med stilrena glaspartier. Två nya entréer har öppnats som symmetriskt hänger ihop med fasaden i sin helhet.

Gestaltningen har till stor del handlat om att i fasaden iscensätta den verksamhet som pågår innanför; att göra den förbipasserande nyfiken på att komma in och samtidigt skapa liv på gatan utanför. Baren i caféet är till exempel placerad ut mot gatan, vilket är ovanligt men har bland annat möjliggjort att vi kunnat skapa en lucka i glaspartiet där förbipasserande kan få en ”kaffe-to-go” på väg till jobbet.

Arbetet med lokalerna tillsammans med hyresgästernas koncept har fokuserats på att skapa en ärlig arkitektur där husets historia inte döljs bakom olika beklädnader. Synliga installationer i tak och små detaljer visar på ett levande hus som genomgått en förändring. Denna ram tillsammans med specialdesignade inventarier skapar ett balanserat uttryck som låter det gamla genuina lyfta det nya moderna, och vice versa.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago