• a och d generationsväxlar och fortsätter därmed vara ett lokalt förankrat arkitektkontor

a och d generationsväxlar och fortsätter därmed vara ett lokalt förankrat arkitektkontor

2 maj 2024

Vi växer med nya delägare för att fortsätta skapa kreativ arkitektur

a och d arkitektkontor grundades 2007 av Anders Burman, Joakim Persson och Niklas Granljung vilka sedan dess har varit delägare i företaget. När Anders under hösten 2023 valde att lämna sitt delägarskap för att gå över till en välförtjänt pension blev det ett naturligt steg i generationsväxlingen att välkomna tre nya delägare, nämligen Jonas PetterssonNils Liljebo och Camilla Sandström, som alla varit verksamma i ledningsgruppen under ett antal år.

a och d arkitektkontor har sedan starten arbetat efter visionen ”att skapa kreativ arkitektur som fungerar” och det har visat sig vara ett vinnande koncept. En bekräftelse på att affärsidén går hem hos kunderna är att företaget har utvecklats från de fåtal anställda 2007 till dagens team på 40 personer. Många projekt har passerat genom åren och några som sticker ut är bland annat badhusprojekten i Stockholmsregionen, Luleå räddningsstation, nya flygledartornet i Vidsel, vilket vann Fortifikationsverkets arkitekturpris, samt Mårängskolan i Sävast, Boden.

I och med de nya delägarnas inträde fortsätter företagets utveckling i samma anda men med ny energi.

- Vi har redan arbetat tillsammans under ett antal år i ledningsgruppen och nu tar vi samarbetet till nästa nivå då Nils, Jonas och Camilla kliver in i rollen som delägare, säger Joakim Persson, VD.

a och d arkitektkontor har under de senaste åren utökat sina lokaler i Luleå till drygt det dubbla när bland annat en konstruktionsavdelning inkluderades i arbetsstyrkan, och efter sommaren flyttar man i Boden in i nya lokaler för att kunna rekrytera ytterligare medarbetare när Boden står inför den största utvecklingen sedan försvarets etablering för 120 år sedan.

- Vi kommer att fortsätta vara ett lokalt ägt företag när flera av våra konkurrenter köps upp av större nationella aktörer. Vi ser en styrka i den lokala förankringen i Luleå och Boden och i samband med den gröna omställning som sker i närområdet ser vi en ökad efterfrågan på våra tjänster vilket vi så klart vill möta upp på bästa sätt, säger Joakim.

Att ta in nya delägare innebär inte någon planerad förändring i företagets utveckling. Det har varit en viktig aspekt i generationsväxlingen, att våra medarbetare och kunder ska känna att företaget fortsätter som förut, med det lokala engagemanget och delägare som är involverade i det dagliga arbetet och planeringen av verksamheten.

Vi har haft en fantastisk resa sedan starten och vi tror att framtiden kommer att bli minst lika spännande.

Fler nyheter

Arkitekturpriset delas årligen ut av Sigtuna kommun för att uppmärksamma god arkitektur i kommunen.
Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago