Hoppa till innehållet

Information

Information

Bergets Förskola

Luleå

Förskolan tillhör furuparkskolan och ligger intill en skogbevuxen bergsknalle på bostadsområdet Skurholmen i Luleå. Den befintliga förskolan som låg på tomten tidigare skulle genomgå en renovering men ansågs sedan vara i så pass dåligt skick så man beslöt sig för att riva den och bygga en ny förskola på samma plats.

Den nya förskolan skulle rymma ca 100 barn och vara uppdelad i sex hemvister. Bergets förskola har en unik förskoletomt där stor del av ytan är naturmark och bergsterräng. En viktig del i utformningen och planeringen av förskolan har varit att behålla och utveckla naturtomtens kvalitéer så att nyproduktionen harmoniserar med platsen. Centralt i förskolan finns en matsal och lekytor för barnen med utblickar över den skogbevuxna bergsknallen. Från ett av förskolans torg nås en uteateljé som riktar sig mot förskolans naturmark.

Den invändiga färgsättningen i förskolan är harmonisk och nedtonad för att ge plats för barnens egna färgglada verk. För att passa in i områdets karaktär och angränsande Furuparsskolan har fasaden fått en klassisk faluröd kulör med en omvänd lockläktspanel med en oregelbunden mönsterverkan. Den faluröda färgen bryts av vid entréer som markeras med en gul färg och fasaden vid uteateljén har en mossgrön kulör. Fasaden ger ett intryck av en lekfullhet med dess utskjutande burspråk och osymmetriska fönstersättning.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago