Information

Information

Kyrkkläppens Förskola

Boden

Med faluröd träfasad är Kyrkkläppens nya förskola inspirerad av historiska byggnader på ett intilliggande Hembygdsområde. Den rektangulära volymen med sadeltak får ett lekfullt uttryck genom varierande fönsterformat samt entré och burspråk i grön falsad plåt. Även gården får en ny utformning med större och mer sammanhängande lekyta.

Den nya förskolan med sex avdelningar ersätter en gammal byggnad med fyra avdelningar från 1970-talet. Närmast byggnaden tillskapas lekytor för mindre barn – längre bort på gården finns spännande cykelslingor och lekbuskage för att uppmuntra de större barnens spontana lekar. 

Planlösningen har sin grund i Bodens kommuns rumsfunktionsprogram för förskolor som aochd också varit delaktiga i att ta fram. Centralt i byggnaden finns matsal och ett gemensamt ”torg” – ett stort rum som används gemensamt av de olika avdelningarna för att stödja barnens kreativitet och lek. Stora glaspartier bidrar med gott om ljusinsläpp för ateljé, torg och matsal. Färgsättningen är medvetet återhållsam för att låta barnens alster ta plats på väggarna och textilmattor på golven skapar en trivsam miljö såväl rumsligt som akustiskt.

Förskolan beräknas stå färdig hösten 2024. 

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago