Hoppa till innehållet

Information

Information

Satelliten

Sollentuna

Satelliten ligger i Sollentuna centrum insprängd i en del av fastighet Tureberg 29:40 mellan kommunhuset och bussterminalen, med promenadavstånd till Sollentuna station. Man ville förbättra förutsättningarna för ett rikt stadsliv i området genom att omvandla den befintliga parkeringen till ett ungdomens hus. Ett hus som är en naturlig mötesplats för ungdomar och fyllt med aktivitet som idrott, gymnastik, musik, teater och mycket annat.

Byggnadens volym är utformad med hänsyn till de stora nivåskillnader som råder runt fastigheten. Det väl exponerade läget resulterade i en byggnad utan baksidor med fasadmaterial av hög kvalitet. Den stora idrottshallens kortsida utgörs av ett 2 våningar högt fasadglas riktat ut mot busstorget.

Bottenvåningen vetter ut mot ett nytt torg med sittplatser, träd och en väl tilltagen trappa till det övre gatuplanet som inbjuder till utomhusvistelse. Arena Satelliten har i dag aktiviteter för ungdomar upp till 25 år; dans, musik, teater, teknik, idéverkstad, konst, foto, konserter, filmvisningar, föreläsningar, café samt förstås idrott och gymnastik i de båda hallarna. Sollentuna Volleyboll med både herr och damlag i elitserien har Arena Satelliten som hemarena. Hall A har en tv-studio och har plats för 500 åskådare. Hall B hyrs på heltid till Sollentunagymnasterna och har höj- och sänkbar hoppgrop och en nedsänkt trampolin.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago