Information

Information

Skellefteå kulturhus, Tävlingsbidrag

Skellefteå

Eldstaden är vårat förslag till utformning av Skellefteås nya kulturhus. Tävlingsuppgiften från Skellefteå kommun var att mitt i stadskärnan skapa en ny mötesplats genom byggandet av kulturhus och hotell i samverkan med stadens centrala torg.

I vårat förslag, Eldstaden, är kulturhuset en plats för ständigt pågående berättelser, en plats för att ta del av historier. Här kan besökarna kan vara medskapande och aktiva. Kulturhuset är eldstaden där människor samlas för att lyssna och berätta, för att inspireras och utvecklas, för att mötas och värma sig en stund.

Genom sina två framsidor knyter Eldstaden samman torget i söder och resecentrum i norr. Om torget är hjärtat i Skellefteå, får nu staden ett större hjärta, då torget förlängs norrut. Det får en fond i det nya kulturhuset, där den uppglasade fasaden bjuder in till husets verksamheter.

Eldstadens fasadbeklädnad är inspirerad av lokala hantverkstraditioner och material. Näverslöjd, textilhantverk och Skellefteås träbyggnadsstrategi reflekteras i byggnadens fasad. Det gyllene taket speglar sin omgivning, men även att både koppar och guld bryts i Skelleftefältet.

 

 

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago