a och d arkitektkontor växer så det knakar

a och d arkitektkontor växer så det knakar

20 januari 2021

Vi dubblerar lokalytorna och anställer stora namn inom byggkonstruktion.

Med viljan om att förnya och förbättra branschen rekryterar a och d arkitektkontor nu flera stora namn inom byggkonstruktion. Samtidigt dubblerar vi även våra lokalytor. 

– Vi har anställt några av de skickligaste byggkonstruktörerna vi känner till i Norrbotten. Vi är stolta och glada att de valt att komma till oss, och att de delar vår vision om hur byggprojektering borde fungera, säger Joakim Persson, vd för a och d arkitektkontor.

Det är Jonas Pettersson, Magnus Abrahamsson, Mikael Huhta, Ellen Scheidegger och Marie Sundström som börjar arbeta på a och d arkitektkontor. De kommer senast från Ramboll och har jobbat länge med både varandra och med a och d.

– Rekryteringarna har vuxit fram ur ett längre samarbete. Vi har alla en gemensam vision om att byggprojektering borde gå att göra effektivare, mer samordnat och med bättre byggbarhet och byggekonomi. Vi stärker våra arbetssätt så att vägen mot slutlig utformning blir både kortare och bättre, fortsätter Joakim.

Jonas, gruppledare konstruktion, fyller i:

– Det här är en unik möjlighet för oss att ta byggprojektering till en ny nivå. Vi har samarbetat länge och känner varandra väl och nu när vi sitter tillsammans kommer samarbetet att fördjupas ytterligare, vi kommer att kunna väva ihop arkitektur och konstruktion på ett ännu bättre sätt.

Samtidigt väljer a och d alltså även att utöka sina ytor på kontoret i centrala Luleå till det dubbla. I lokalen på Varvsgatan 41, det anrika gamla hamnkontoret, kommer a och d att ha både bottenvåningen och planet ovanför, förklarar Joakim.

– Det är en viktig investering. Vi har haft stora projekt som gör att vi växer och lockar till oss fler duktiga medarbetare. Här kommer vi att skapa en kreativ mötesplats där vi kan bjuda in övriga samarbetspartners att delta i ännu tätare samarbeten, bland annat i fysiska och digitala projektstudior.

Intresset för a och d arkitektkontor samt företagets arbetssätt är stort, berättar Joakim. I närtid har företaget bland annat arbetat med Luleå Räddningsstation, Ekerö badhus och flera större bostadsprojekt längs norrlandskusten.

– Det här är naturliga steg för oss, när vi nu växer ytterligare. Förståelsen för vårt arbetssätt växer allt mer på hemmamarknaden. Vi har flera nya intressanta projekt i uppstartsfas. I och med dessa förändringar kommer vi att kunna erbjuda något väldigt unikt. Marknaden vill ha kreativ arkitektur som fungerar, avslutar Joakim.

Fler nyheter

Vill du vara med och utveckla Sveriges kanske mest expansiva 15-minutersstad?
Detta är den tredje förskolan som vi på a och d fått förtroende att rita åt Bodens kommun.
a och d arkitektkontor får förnyat förtroende genom nya ramavtal på arkitektur och A-projektering...

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago