Första spadtaget för Kronandalens Vård och omsorgsboende

Första spadtaget för Kronandalens Vård och omsorgsboende

30 maj 2018

Nu tas första spadtaget för Kronandalens Vård-och omsorgsboende.

a och d arkitektkontor var såklart på plats under ceremonin och medverkade med de arkitekter som jobbat med utformningen i projektet som nu utgör startskottet i Luleås nya stadsdel Kronan. I samma veva så påbörjas även etapp 2 av Kronanprojektet.

Kronandalens vård-och omsorgsboende är en byggnad som utgår ifrån de boendes behov av trygghet, god service och hemkänsla. För personalen är det viktigt att det är en praktisk och väl fungerande byggnad att arbeta i, och förhoppningen är att de boende och Luleborna också tycker att vi skapat ett vackert inslag i Kronandalen

Kommunalrådet i Luleå Niklas Nordström om projektet: ”I Luleå ska våra äldre ha en bra vård- och omsorg. Med ett nytt boende med hela 144 platser på Kronan kan vi säga - Det är tryggt bli gammal i Luleå!
Samarbetet med Hemsö, som bygger och äger huset, är centralt för att kommunen ska orka med tillväxten och de ökade behoven av välfärd.”

Hemsö är fastighetsbolaget som investerar 270 miljoner i projektet för att skapa 144 stycken vård och boendeplatser. Vård -och omsorgsboendet omfattar cirka 12 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta som Luleå Kommun har tecknat att hyra under 20 år för sin verksamhet. a och d arkitektkontor är arkitekt för huset.

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago