• a och d arkitektkontor blir ny hyresgäst hos Sundbergs fastigheter i Boden
  • a och d arkitektkontor blir ny hyresgäst hos Sundbergs fastigheter i Boden

a och d arkitektkontor blir ny hyresgäst hos Sundbergs fastigheter i Boden

21 februari 2024

a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

a och d arkitektkontor såg tidigt potentialen i Boden-marknaden och har funnits på plats i Boden sedan 2014. Då bestod kontoret av en anställd och sedan dess har fler och fler medarbetare anslutit. Idag finns tio medarbetare stationerade i Boden och nu börjar befintligt kontor vara i minsta laget. Med hänsyn till den gröna industrirevolution som pågår i närområdet just nu förväntas kontoret växa ytterligare vilket innebär att befintliga lokaler blir en begränsning. Sedan etableringen i Boden har a och d och Formsmedjan delat lokaler, ett samarbete som har varit givande och inspirerande för båda parter då arbetsuppgifterna varit i vissa avseenden närliggande men inte konkurrerande. Eftersom båda företagen har utökat antalet anställda har befintliga kontorsplatser blivit för få för att fortsätta dela kontor.

 

- Det känns på ett sätt tråkigt att våra vägar nu delas men det är ju lite av ett lyxproblem att vi båda växer och inte längre får plats tillsammans, säger Camilla Sandström a och d:s kontorschef i Boden.

 

Till sommaren flyttar a och d till nya lokaler på Kungsgatan 33 i tidigare Intersport/Arbetsförmedlingens lokaler hos Sundbergs fastigheter.

 

- Vi har tidigare vid flera tillfällen hjälpt Sundbergs fastigheter att rita på olika planlösningar för andra eventuella hyresgäster till den här lokalen men bitarna har inte fallit på plats i dessa diskussioner. Den totala ytan var relativt stor så i samband med att en hyresgäst ville hyra en begränsad del av lokalen insåg vi att den här kvarvarande delen har dom förutsättningar vi letat efter. Vi gjorde en skiss och kom fram till att den här lokalen kommer passa oss perfekt och skapa möjlighet att utvecklas så som vi har tänkt under de kommande åren. Vi börjar vara väldigt trångbodda idag och vi sitter nästan i knät på varandra så vi ser verkligen fram emot flytten, berättar Camilla.

 

Lokalen har ett fint läge med utsikt över vattnet och Kvarnängen men har stått tom sedan Arbetsförmedlingen flyttade från lokalerna.

 

- Eftersom a och d har hjälpt oss med den här lokalen vid flertalet tillfällen känns det extra roligt att just dom flyttar in här nu, säger Philip Olofsson, VD för Sundbergs fastigheter. Att tidigare tomma lokaler fylls på ser vi som ett tecken på att utvecklingen i Boden verkligen går i en positiv riktning.

 

Under våren kommer lokalen att renoveras för att kunna inhysa närmare tjugo kontorsplatser. Från personalrummet kommer man att ha utsikt över vattnet och nu håller arbetet med att ta fram ytskikt och inredning på att slutföras.

 

- Vår vision är att vi vill skapa ”kreativ arkitektur som fungerar” och det är precis det vi vill visa i våra lokaler. Vi kommer att ha Bodens finaste kontor med ett riktigt toppenläge för fortsatt utveckling av vår verksamhet i Boden, avslutar Camilla.

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
Ellen Almgren, civilingenjörsstudent i arkitektur från LTU skriver exjobb hos oss om AI i...

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago