Information

Information

Hällbacken Förskola

Luleå

Förskolan ligger centralt i villaområdet Hällbacken i Luleå och uppfördes i samband med villabebyggelsen på tomterna runtomkring. Förskolan är byggd för reggio- emiliainspirerad pedagogik vilket gör att synsättet med rummet som den tredje pedagogen genomsyrat projektet.

Lokalprogrammet för Hällbacken hade sin utgångspunkt i den tidigare byggda Spira förskola och har förfinats ytterligare tillsammans med brukarrepresentanter och Luleå kommun. På den kuperade tomten på Hällbacken så markanpassades förskolan med en suterränglösning som tillåter en kommunikation mellan nivåerna genom förskolan. Man kan alltså röra sig från entrén i övre planet från den högre liggande områdesgatan och ta sig igenom byggnaden ner till det nedre planet och vidare ut på den skyddade skolgården. Byggnaden centreras invändigt runt det gemensamma torget. Skolans balkonger nyttjas förutom som nödutrymningsväg också för att på ett enkelt sätt låta den pedagogiska verksamheten växa ut utanför skolans väggar.

Förskolan skall helt eller delvis kunna nyttjas som låg- eller mellanstadieskola om ett sådant behov uppkommer i framtiden. Den flexibiliteten har åstadkommits genom att förskolans lokaler är stora och generella och delas in i mindre utrymmen med möbler. Detta gör att de  fungerar för en möjlig framtida skolanvändning och ger förskolan möjligheten att enkelt förändra sin rumsindelning så att det passar det pedagogiska temat.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago