Första spadtaget har tagits för Ekerö badhus

Första spadtaget har tagits för Ekerö badhus

23 juni 2021

Ska bli entré till Träkvistavallen.

På Träkvistavallen kommer nu Ekerö badhus att växa fram – en mötesplats som ska bli ett landmärke för kommunen.

I juni togs det första spadtaget för badhuset som byggs i Ekerö kommun. Det kommer att ligga vid idrottsplatsen Träkvistavallen, där flera idrotter samsas och som redan i dagsläget är en stor mötesplats.

– Badhuset blir en entré till idrottsområdet. Idrottsplatser är en slags livsnerv i samhället och i utformningen av badhuset har vi tagit fasta på att platsen är en social yta där många människor möts, säger Niklas Granljung, arkitekt på a och d arkitektkontor.

Badhuset är ett partneringsamarbete mellan COBAB, som är en av Sveriges främsta badhusbyggare, och Ekerö kommun. a och d arkitektkontors uppdrag har gällt programarbete, utformning och projektering.

– Vi har haft ett bra samarbete med Ekerö kommun och COBAB när vi tillsammans utformat badhuset. Det färdiga resultatet kommer att vara något som Ekeröborna kan vara stolta över, säger Anders Burman, projekteringsledare på a och d arkitektkontor. I dagarna har även arbetet dragits igång med ytterligare ett badhus i Stockholmsområde, även det i samarbete med COBAB.

Ekerö badhus beräknas stå färdigt år 2023.

Läs mer om projektet här

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago