Hoppa till innehållet
Badhuset på Träkvistavallen ska bli ett socialt landmärke

Badhuset på Träkvistavallen ska bli ett socialt landmärke

16 december 2020

På Träkvistavallen i Ekerö kommun planeras ett nytt badhus.

Badhuset ska bli ett landmärke för kommunen – och förstärka den mötesplats som idrottsplatser är.

Träkvistavallen är en idrottsplats där många sporter samsas. Badhuset kommer att ligga i entrén till Träkvistavallen och placeras vid ett levande promenadstråk. a och d har tillsammans med Ekerö kommun och entreprenören COBAB utformat badhuset.

– Det är riktigt inspirerande att jobba i den här konstellationen. Vi har COBAB, som är en av Sveriges främsta byggare av badhus, och Ekerö kommun, som är en väldigt kunnig beställare. Det är både roligt och man känner att det kommer att bli ett bra resultat, säger Niklas Granljung, arkitekt på a och d.

Badhuset ligger på en av kommunens synligaste platser och målsättningen har varit att skapa något mer än bara ett badhus – ett landmärke som invånarna kan vara stolta över. Utformningen är klassiskt elegant med inspiration från närmiljön, och delen av badhuset som vetter mot stråket kommer samtidigt att fungera som mötesplats.

– Vi vill inte bygga för, utan lyfta fram Träkvistavallen! Idrottsplatser är en slags livsnerv i samhället och föreningslivet. Det är också en social plats. Här tar man med sig barnen och möter grannar och gamla bekanta. Med badhuset vill vi göra det ännu mer till en idrottsaveny och lyfta hela området, avslutar Niklas.

Läs mer hos Ekerö kommun
Läs mer om projektet


Fler nyheter

Ska bli entré till Träkvistavallen.
Kv 7 och 8 ritade av a och d arkitektkontor.

Fler nyheter
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago