Hoppa till innehållet
Norrtälje badhus blev en av fem finalister till årets bygge 2015

Norrtälje badhus blev en av fem finalister till årets bygge 2015

23 mars 2015

Finalist i årets bygge

Norrtälje badhus ligger högst upp på Södra berget med en fantastisk utsikt över Norrtälje centrum. Badhuset har anslutits till det gamla vattentornet från 1917, som nu har fått ny användning som hopptorn och trapphus upp till vattenrutschkanan. Badhusets har en färgskala inspirerad av den kringliggande naturen. Där fasadens mörka fibercement och trä påminner om berget och de gula fönsterpartierna och rutschkanans gröna färg ger en föraning om den invändiga färgsättningen.

Den invändiga färgskalan går i varma kulörer i gult, grönt och rött med inslag av tegel och trä. Badhuset invigdes i augusti 2014 och blev snabbt en succé. Strax efter årsskiftet nominerades byggnaden till årets bygge, där det slutade som en av de fem finalisterna.

Läs mer om Årets bygge här!


DELA

Fler nyheter

a och d arkitektkontor väljer även i år att skänka en julgåva till välgörande ändamål. UNICEF är mottagare av julgåvan och de är nu på plats i Sydsudan, Nigeria och Jemen för att...
Vi ska förstärka laget med en ansvarig arkitekt. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet och kompetens inom utformning. Du är självgående med ett...
a och d arkitektkontor tilldelas nytt pris för pumpstation P42. Niklas Granljung tilldelas Galärens nyinstiftade Samhällsbyggnadspris som ger staden liv. Han får...

Fler nyheter
Powered by Yago