Information

Information

Bostäder Malmudden, Tävlingsbidrag

Luleå

Tävlingsförslag till utveckling av Luleås nya arkitektoniska pärla på Malmudden i centrala Luleå. Målet var att skapa ett stadskvarter i grönskan vid Hälsans stig där det är lätt att leva ett hållbart stadsliv med närhet till naturen. Här finns tillgängliga platser för alla, som bidrar till att människor möts.

Fem hus – fem systrar – inrymmer tillsammans 130 lägenheter med tillhörande funktioner samt café och flera möjliga lokaler/ bokaler. Området planeras för hållbara resalternativ med tyngdpunkt på cykel och bilpool. Nödvändiga parkeringar placeras under husen och gårdarna. Byggnaderna kompletterar och kontrasterar den befintliga bebyggelsen på Malmudden. De står fritt placerade liksom befintliga lamell- och punkthus; De plockar upp Malmuddens karaktäristiska gavelmotiv på ett lekfullt sätt och vrider och vänder på det. Jordiga pastellkulörer och tegelfasader varieras och får skärpa genom omsorgsfull detaljering. Förutom omgivande grönytor och de två kvartersgårdarna som skapas får också varje lägenhet tillgång till ett eget uterum i form av en generöst tilltagen inglasad balkong.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago