Information

Information

Celebrity Edge Kryssningsfartyg

Miami, USA / Saint Nazaire, Frankrike

(Edit arbetade med detta projekt under sin anställning på WKK Arkitekter)

 

Celebrity Edge är det första kryssningsfartyget i Edge-klassen som drivs av Celebrity Cruises, ett dotterbolag till Royal Caribbean Group i Miami, USA. Det beställdes hos den franska skeppsbyggaren STX France. WKK arkitektkontor samarbetade med Celebrity Cruises för att utforma de öppna däcken och exteriören såsom ’Magic Carpet’, ’Pool Deck’, Rooftop Garden’, ’Solarium’, ’Sunset Bar’ och ’Mast Grill’.

Magic Carpet ligger på fartygets sida. Det glider upp och ner mellan däck 2 och 16 och fungerar som en utomhusrestaurang på de högre däcken. På däck 2 är det ett transitområde för passagerare som väntar på tenderbåtarna som ska ta dem i land.

Pool Deck är ett soldäck på däck 14 där 6 meter höga glasväggar skyddar passagerarna från vinden. Här ligger en 23 m lång pool med lounger i poolen, en solterrass med solstolar som vetter ut mot havet, en utomhusteater och sex privata lounger. Området serveras med drycker från utomhusbaren Pool Bar och med snabbmat från Mast Grill.

Solarium är ett inomhus poolområde täckt av ett stort böjdformat ETFE-tak med plastkuddar som monteras på stålbågar innan de blåses upp.

Rooftop garden ligger på toppen av fartyget och har byggts som en stor gård med konstträd, levande växter och fast inredning av solstolar. Man kan promenera härifrån direkt till utomhus Sunset Bar som ligger högst upp på fartygets akter med en imponerande utsikt över havet.

 

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago