Hoppa till innehållet

Information

Information

Toldy Gymnasium Idrottshall

Budapest, Ungern

(Edit arbetade med detta projekt under sin anställning på Földes Arkitekter)

Den historiska byggnaden för Toldy Gymnasiet i Budapest byggdes redan 1859 i nygotisk stil. År 2000 valdes den angränsande tomten ut som byggplats för en idrottshall vilket inte hade funnits i skolbyggnaden på mer än 100 år. Den nya byggnaden består av idrottshallen, tillhörande omklädningsrum och även klassrum. Tomten ligger på Slottsbacksområdet vilket ger ett speciellt sutterängläge för byggnaden. Själva idrottshallen ligger dold under marken där en takträdgård med ett självbevattningssystem anlades ovanpå dess tak. Ett flertal takfönster integrerades i takträdgården för att göra idrottshallen full av dagsljus. Det yttre och inre fasadmaterialet är tegel vilket bildar en kontinuitet mellan den gamla och den nya byggnaden.

På grund av backens lutning och de närliggande grannhusen blev konstruktionen mycket komplex. Pålar, dräneringssystem och ett betongfundament säkerställer stabiliteten för grannbyggnaderna och en smidiga rörelse av grundvattnet.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago