Information

Information

Víziváros Center Kontorsbyggnad

Budapest, Ungern

(Edit arbetade med detta projekt under sin anställning på Földes Arkitekter)

Området Buda som utgör en del av Budapest hade tidigare en enhetligt byggd arkitektonisk karaktär. I detta historiska område ökade byggnadstätheten efter andra världskriget, och byggnader i olika stilar skapades under 70-talet.

Detta kontorshus utformades därför med en lugn fasad som inte ger upphov till konflikter med de närliggande byggnaderna.

I enlighet med den lokala detaljplanen skapades en bandliknande byggnadsform av flera skäl. Byggnadens storlek motiverade separerade volymer och två ingångar krävdes. Dessutom krävde området med mixade byggnadsstilar ett sammanhållet arkitektoniskt koncept. Byggnadens bandform löser alla dessa problem på en gång.

På kontorsbyggnadens bottenvåning finns butiksutrymmen samt restauranger och konferensutrymmen. På de övre våningarna finns kontor och på de översta våningarna har hyresgästerna tillgång till takterrasser med storslagen utsikt. Källarplanen inhuserar parkeringsplatser.

Byggnaden erhöll Saint Gobain Trophy 3:e pris 2008. (Priset grundades av Saint-Gobain gruppens byggföretag i Ungern. Syftet är att uppmärksamma arkitektonisk och teknisk framstående kvalitet).

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago