• Ellen utforskar AI:s potential i framtidens arkitektur
  • Ellen utforskar AI:s potential i framtidens arkitektur

Ellen utforskar AI:s potential i framtidens arkitektur

8 februari 2024

Ellen Almgren, civilingenjörsstudent i arkitektur från LTU skriver exjobb hos oss om AI i designprocessen för ökad effektivisering och hållbarhet

Ellens arbete fokuserar på Artificiella Intelligensens roll hos svenska arkitektkontor för effektivisering och hållbarhet. Där undersöker hon hur AI kan optimera arkitektkontors dagliga processer i Sverige, genom att utforska och applicera relevanta AI-tekniker för att förenkla och förbättra den arkitektoniska designprocessen.

Ellens forskning är inriktad på att ge arkitekter bättre verktyg för att fatta välgrundade beslut som gynnar människor, natur och samhälle. Detta genom att utveckla arkitektens roll, göra design- och projekteringsprocessen mer kostnadseffektiv, och på lång sikt bidra till en hållbar utveckling av den byggda miljön med minskad klimatpåverkan.

Vi tror starkt på att Ellens arbete kommer att erbjuda värdefulla insikter och bidra till att forma framtiden för oss och arkitekturen i Sverige. Det är ett steg mot att omfamna AI-teknik i vårt arbete, vilket inte bara kan höja kvaliteten på våra projekt utan också leda till mer hållbara och samhällsnyttiga lösningar.

Vi ser fram emot de möjligheter och lösningar som Ellen kommer att presentera i sitt examensarbete. Samtidigt som vi hoppas vi kan vara till stöd för henne så hon får inblick i hur vi idag jobbar i de tidiga skedena av projekt samt hur och var AI kan ge mest hjälp.  

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago