Första spadtaget taget på Trångfors förskola!

Första spadtaget taget på Trångfors förskola!

9 maj 2022

Detta är den tredje förskolan som vi på a och d fått förtroende att rita åt Bodens kommun.

Nu har Bodens kommun tagit första spadtaget för bygget av den nya förskolan i Trångfors, som vi på a och d arkitektkontor har gestaltat. Vi är tacksamma att vi får vara en del av den långsiktiga satsningen som kommunen gör och att vi fått förtroende att utforma ännu en förskola.

- Det är kommunens funktionsprogram för förskolor, som vi har tagit fram tillsammans med Bodens kommun, som ligger till grund för förskolans utformning. Förskolan är utformad med hänsyn till verksamhetens aktiviteter, ett rationellt byggnadssätt och för att uppmuntra barnens utveckling och lärande, säger Nathalie Klasson, arkitekt på a och d arkitektkontor.

Färgsättningen är inspirerad av den närliggande tallheden. Fasadens kulörer i gult och rött är hämtade från svampar, bär och höstlöv. Interiört lånas kulörer från mossa, stockar och stenar med nyanser i grönt, brunt och grått.

Förskolan med sex avdelningar beräknas stå färdig hösten 2023.

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago