Smartare arkitektur med virtual reality

Smartare arkitektur med virtual reality

27 november 2020

a och d och Norrläge i samarbete.

Vi har i flera år satsat på VR-teknik som en del i vårt arbete. I och med samarbetet med husleverantören Norrläge får även privata husköpare nya möjligheter.

a och d har arbetat med VR aktivt under de senaste åren vilket gett stora fördelar i planeringsstadiet hos kunder inom offentlig förvaltning, handelsfastigheter och industri.


– Genom VR-tekniken kan vi ligga i framkant i projekteringsprocesserna – det är något som efterfrågas och som vi tror kommer att bli ännu viktigare. Genom att få en ännu bättre bild av de byggnader som ritas kan man kvalitetssäkra processen ytterligare och göra eventuella korrigeringar i rätt tid, säger Joakim Persson, vd a och d arkitektkontor.

Samarbetet med Norrläge innebär att a och d arkitektkontor tar fram VR-modeller åt Norrläges kunder. Detta ger kunden möjlighet att uppleva huset på ett tydligare sätt än genom vanliga skisser och renderingar.

– Det här är ett riktigt roligt samarbete. Norrläge och a och d arkitektkontor får dra nytta av varandras styrkor, något som är så viktigt för företagandet i länet. Samtidigt får kunderna uppleva att gå in i sitt hus för första gången – innan det ens är byggt, säger Johan Ekström på Norrläge.

Joakim Persson avslutar:

–Att hjälpa våra kunder på så sätt att rätt beslut kan tas tidigt i skede minimerar både onödiga kostnader och besvär över tid. Det rimmar väl med vår vision: kreativ arkitektur som fungerar såväl i byggprocessen som i dess färdiga form och bruk. Det är egentligen inte mycket svårare än så.

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago