Norrtälje badhus blev en av fem finalister till årets bygge 2015

Norrtälje badhus blev en av fem finalister till årets bygge 2015

23 mars 2015

Finalist i årets bygge

Norrtälje badhus ligger högst upp på Södra berget med en fantastisk utsikt över Norrtälje centrum. Badhuset har anslutits till det gamla vattentornet från 1917, som nu har fått ny användning som hopptorn och trapphus upp till vattenrutschkanan. Badhusets har en färgskala inspirerad av den kringliggande naturen. Där fasadens mörka fibercement och trä påminner om berget och de gula fönsterpartierna och rutschkanans gröna färg ger en föraning om den invändiga färgsättningen.

Den invändiga färgskalan går i varma kulörer i gult, grönt och rött med inslag av tegel och trä. Badhuset invigdes i augusti 2014 och blev snabbt en succé. Strax efter årsskiftet nominerades byggnaden till årets bygge, där det slutade som en av de fem finalisterna.

Läs mer om Årets bygge här!

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago