Hoppa till innehållet
Norrtälje badhus blev en av fem finalister till årets bygge 2015

Norrtälje badhus blev en av fem finalister till årets bygge 2015

23 mars 2015

Finalist i årets bygge

Norrtälje badhus ligger högst upp på Södra berget med en fantastisk utsikt över Norrtälje centrum. Badhuset har anslutits till det gamla vattentornet från 1917, som nu har fått ny användning som hopptorn och trapphus upp till vattenrutschkanan. Badhusets har en färgskala inspirerad av den kringliggande naturen. Där fasadens mörka fibercement och trä påminner om berget och de gula fönsterpartierna och rutschkanans gröna färg ger en föraning om den invändiga färgsättningen.

Den invändiga färgskalan går i varma kulörer i gult, grönt och rött med inslag av tegel och trä. Badhuset invigdes i augusti 2014 och blev snabbt en succé. Strax efter årsskiftet nominerades byggnaden till årets bygge, där det slutade som en av de fem finalisterna.

Läs mer om Årets bygge här!


Fler nyheter

Årets julgåva från oss gick till Stiftelsen Aktiv Skola. Istället för julklappar till kunder och medarbetare valde vi 2019 att skänka ekonomiskt stöd till...
Vi firade med en invigningskväll. Under torsdagen var det invigning på Drottninggatan 23 för vårt Bodenkontors nya lokaler. Ett...
Vinnare i tävlingen om pumpstationen på Tuna strand. Tävlingen om vem som ska ta fram den nya pumpstationen som byggs på Tuna strand är avslutad –...

Fler nyheter
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago