Hoppa till innehållet
Tävlingsvinst för a och d arkitektkontor

Tävlingsvinst för a och d arkitektkontor

16 april 2018

Tävlingsvinsten för a och d arkitektkontor har nu vidareförädlats till nya omsorgsboendet Anoraken som ska byggas på Kronandalen i Luleå.

Luleås nya stadsdel Kronan växer och under maj 2018 sker byggstarten för vård-och omsorgsboendet Anoraken i Kronandalen.

Hemsö är fastighetsbolaget som investerar 270 miljoner i projektet för att skapa 144 stycken vård och boendeplatser. Vård -och omsorgsboendet omfattar cirka 12 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta som Luleå Kommun har tecknat att hyra under 20 år för sin verksamhet.

a och d arkitektkontor har vunnit arkitektuppdraget för projektet i konkurrens där den initiala formuleringen i jurygruppens motivering var: ”Ett kompetent och väl genomarbetat förslag, löser alla de behov som efterfrågats.”

Martin Häller arkitekt på a och d arkitektkontor: "Det är väldigt glädjande att vi får förtroendet att delta i skapandet av det nya vård-och omsorgsboendet i Kronandalen. Byggnationerna och området skall ge förutsättningar till att skapa en effektiv och bra vård, en god arbetsmiljö för personalen och vara ett trivsamt hem för de boende. Att vårt förslag vann tävlingen är ett bevis på att vår gedigna satsning där kreativ arkitektur möter reell funktion uppskattas av marknaden."


Fler nyheter

Årets julgåva från oss gick till Stiftelsen Aktiv Skola. Istället för julklappar till kunder och medarbetare valde vi 2019 att skänka ekonomiskt stöd till...
Vi firade med en invigningskväll. Under torsdagen var det invigning på Drottninggatan 23 för vårt Bodenkontors nya lokaler. Ett...
Vinnare i tävlingen om pumpstationen på Tuna strand. Tävlingen om vem som ska ta fram den nya pumpstationen som byggs på Tuna strand är avslutad –...

Fler nyheter
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago