Hoppa till innehållet
  • Mårängskolan
  • Mårängskolan

Information

Information

Mårängskolan, Hus D

Boden

Den nya byggnaden för Mårängskolan i Sävast uppförs i anslutning till den befintliga skolan som har blivit för liten för dess ökade antal elever. I utformningen av skolan var det viktigt att ta vara på skolgårdsmiljön och skapa en sammanhängande skolgård med en tydlig entré och en säker trafiksituation i området. För att passa in i sin omgivning i Sävast har byggnaden ett klassiskt formspråk med sadeltak och en faluröd träpanel med en spännande fönstersättning där stora som små kan blicka ut över området.

Byggandet av nya Mårängskolan görs i etapper och den befintliga förskolan som ligger på platsen rivs för att skapa plats för den nya byggnaden som är i två plan och ska inrymma uppemot 210 elever fördelade på tre lärområden med totalt nio klassrum. Byggnaden innehåller även ny restaurang med mottagningskök och en gymnastikhall med tillhörande omklädningsrum. Byggnaden kommer att bli  ett komplement till den befintliga skolbyggnaden  som kommer att renoveras. Tillsammans med Bodens kommun och representanter från verksamheten har det varit fokus på att skapa goda och lekfulla läromiljöer för barnen i utformningen av denna skola.

Nya huvudbyggnaden planeras vara klar för inflyttning höstterminen 2023.

 

Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago