Hoppa till innehållet

Information

Information

Vård- och omsorgsboende Anoraken

Luleå

Anoraken är vår utformning av Luleås nya vård- och omsorgsboende i Kronandalen. Arkitektur som håller en hög kvalité för att kunna möta de behov som finns inom verksamheten både bland boende och personal. 

Stadsdelen Kronan i Luleå är ett område som utvecklas och planeras för att kunna vara hemmaplan för 10 000 personer inom några år. I dagsläget finns det 1 500 boende i området. 

Fastighetsbolaget Hemsö erhöll mark i området under 2017 för att utveckla ett planerat vård-och omsorgsboende som Luleå kommun kommer att hyra. I samband med detta utlystes en arkitekttävling av Hemsö. 

Juryn bestod av Hemsö Fastigheter och Luleå Kommun vilka tilldelade a och d arkitektkontor vinsten i denna tävling.

Juryns utlåtande:

+ Kompetent och väl genomarbetat förslag, löser alla de behov som efterfrågats.
+ Flexibelt, stora möjligheter att disponera om avdelningsytor, plats för ev. fler hissar mm.
+ Kan ge en trivsam och väl skyddad solbelyst innergård med direkt access mot anslutande naturmark.
+ Öppnar sig mot gata och torg, en inbjudande gest mot det offentliga rummet och utomstående, exempelvis in till ett fik öppet för allmänheten.
+ Den öppna entrésidan skapar även en rymlig och god angöringsfunktion
+ Möjlighet att ordna en uteterrass ovanpå entrépartiet, där de boende får möjlighet att blicka ut över lokalcentrat och vice versa.

+ Utemiljön tar fasta på kopplingen mot Lulsundsberget.
+ Enkelhet och robusthet som grund.

Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Powered by Yago
By Formsmedjan. Powered by Yago