Hoppa till innehållet
a och d arkitektkontor en del av Årets Bygge 2018

a och d arkitektkontor en del av Årets Bygge 2018

21 mars 2018

Prisvinnare av Årets Bygge 2018 är Luleå Kommuns projekt Östra Länken

Projektet Östra Länken syftar till att skapa förutsättningar för en ökad befolkning på 10 000 människor och innefattar ett omfattande VA-arbete tillsammans med nya pumpstationer, rekreationsområden, trafiklösningar mm.

a och d arkitektkontor har varit en del i projektet Östra Länken där man har projekterat och ritat Pumpstation 42 Havsstrand.

”Vi är stolta och nöjda över att få vara en del av det vinnande laget bakom detta innovativa infrastrukturprojekt som har präglats av ett gott samarbete. Bra jobbat säger vi till beställare och samarbetspartners.” säger a och d arkitektkontors VD Joakim Persson.

Niklas Granljung som är arkitekten på bakom den uppmärksammade pumpstationen tillägger: ” Det är verkligen roligt att jobba i projekt där man har engagerade beställare, en hög ambitionsnivå och där projektet är väl skött i grunden. Detta har inte ”bara” varit ett VA- projekt utan beställaren har valt att se till helheten för att kunna förvekliga ett gediget samhällsbyggarprojekt. Jag tycker att Östra Länken är en värdig vinnare av Årets Bygge 2018 då man vågar och väljer att sammanfoga funktionalitet tillsammans med konstnärlig utsmyckning i form av kreativ arkitektur.” 

Årets Bygge är en prestigefylld tävling för samhällsbyggnadssektorn. Tävlingen ser till kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form och gör en samlad bedömning av vilket projekt som är bäst. Priset är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst och det är en expertjury som utser vinnaren.

Juryns motivering lyder:”Gemensamma mål, öppna böcker och korta kommunikationsvägar är några av verktygen för ett projekt som är långsiktigt till sin natur och ger förutsättningar för tillväxt. Innovativa lösningar, hög teknisk precision, förenas med gestaltningsprogram över ett av naturens grundelement.

Årets Bygge 2018, Östra Länken i Luleå, kan därmed beskrivas som samhällsbyggnad på riktigt, en vattnets huvudväg genom den växande staden.”


DELA

Fler nyheter

Tävlingsvinsten för a och d arkitektkontor har nu vidareförädlats till nya omsorgsboendet... Luleås nya stadsdel Kronan växer och under maj 2018 sker byggstarten för vård-och omsorgsboendet...
Våra kunders ökade efterfrågan gör att vi behöver förstärka laget med tre nya projektörer. Du får mer än gärna ha några års erfarenhet av utredningar, framtagande av ritningar eller...
Det är så mycket nu, att vi behöver förstärka laget med tre nya arkitekter. Är du en idérik arkitekt som vet att ett riktigt bra hus kombinerar en vacker, funktionell...

Fler nyheter
Powered by Yago