Tävlingsvinst för a och d arkitektkontor

Tävlingsvinst för a och d arkitektkontor

16 april 2018

Tävlingsvinsten för a och d arkitektkontor har nu vidareförädlats till nya omsorgsboendet Anoraken som ska byggas på Kronandalen i Luleå.

Luleås nya stadsdel Kronan växer och under maj 2018 sker byggstarten för vård-och omsorgsboendet Anoraken i Kronandalen.

Hemsö är fastighetsbolaget som investerar 270 miljoner i projektet för att skapa 144 stycken vård och boendeplatser. Vård -och omsorgsboendet omfattar cirka 12 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta som Luleå Kommun har tecknat att hyra under 20 år för sin verksamhet.

a och d arkitektkontor har vunnit arkitektuppdraget för projektet i konkurrens där den initiala formuleringen i jurygruppens motivering var: ”Ett kompetent och väl genomarbetat förslag, löser alla de behov som efterfrågats.”

Martin Häller arkitekt på a och d arkitektkontor: "Det är väldigt glädjande att vi får förtroendet att delta i skapandet av det nya vård-och omsorgsboendet i Kronandalen. Byggnationerna och området skall ge förutsättningar till att skapa en effektiv och bra vård, en god arbetsmiljö för personalen och vara ett trivsamt hem för de boende. Att vårt förslag vann tävlingen är ett bevis på att vår gedigna satsning där kreativ arkitektur möter reell funktion uppskattas av marknaden."

Fler nyheter

Vi erbjuder meningsfulla praktikplatser för arkitektstudenter att växa och ta ansvar i verkliga...
Även om det inte blev vinst i markanvisningstävlingen för Kv. Bävern med vårt bidrag Länken är vi...
a och d arkitektkontor flyttar till nya och större lokaler i Boden!

Fler nyheter
Ladda ner ISO information Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:sRiskklasser. Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
By Formsmedjan. Powered by Yago